… ambitionerna med skolmiljarden

I går, den 2 februari, skrev Liberalernas ordförande Nyamko Sabuni ett inlägg på Facebook om Skolmiljarden som nu fördelas till landets kommuner. Sabuni säger att Liberalerna avsatt pengarna ”för att ge fler elever möjlighet att få den utbildning de har rätt till, trots pandemin”. Hon talar om vikten av att stärka skolan då det är en viktig byggsten för att göra Sverige till ett möjligheternas land, vilket inte minst handlar om likvärdigheten då alla elever måste få en ärlig chans att lyckas i skolan.

Vi bakom Skolinitiativet och sannolikt alla föräldrar, rektorer och lärare kunde ju inte instämma mer. Vi är fullständigt eniga. ”Kunskap är en fantastisk nyckel, då den kan låsa upp många dörrar. Med höga förväntningar, studiero i klassrummet och skickliga lärare lägger vi grunden för en bättre framtid. Att satsa på lärarna och skolan är den bästa investeringen vi kan göra, både för individen och för samhället”, anser hon och även här är vi eniga.

Att satsa på skolan är den bästa investering vi kan göra, både för individen och samhället.

Nu undrar vi hur det är med våra beslutsfattare i stadshuset. Är ni också med på tåget?

PS: Det är flera Solnabor som bett Nyamko Sabuni att prata med sina lokala företrädare om skolan och om sina ambitioner och sin målbild för skolan för att göra verklighet av samma vision i hela landet. Det kan du också göra om du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *