… ljusmanifestationen

I coronatider kan vi inte genomföra några demonstrationer. Men en stilla protest form av en ljusmanifestation arrangerades utanför Solna stadshus i samanbd med skolnämndens sammanträde 10 december, forumet där beslutet skulle fattas. Polistillstånd söktes och utfärdades.

Så här skrev vi i inbjudan till Facebook-eventet:

Inbjudan till ljusmanifestation för Skytteholmsskolan och Granbackasskolan.

Vi är många föräldrar som vill uttrycka våra åsikter och känslor inför beslutet om nedläggning av hög- och mellanstadium på Skytteholms- och Granbackaskolan. Nu i coronatider kan vi inte samlas på vanligt sätt. Därför har polistillstånd sökts för en stilla protest där barn, föräldrar och andra har möjlighet att komma och tända en marschall eller gravljus nedanför kommunfullmäktigesalen där Skolnämnden skall ha sitt möte.

I och med gällande regler för allmänna sammankomster som innebär max 8 deltagare får samlas kan man tyvärr inte stanna kvar efter man tänt sina ljus. Skolnämndens sammanträde börjar 18.00 men majoriteten och oppositionen har förmöten från 17.30.

Om man inte vill gå i butiker i onödan med tanke på corona så kommer ett begränsat antal ljus och marschaller finnas till försäljning till självkostnadspris. Efter manifestationen ansvarar vi för att ljus släcks och bortforslas.”

Artikel i MittiSolna dagen efter.
Poster på byn, i portar, anslagstavlor mm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *